Dn42: proves d'infraestructura d'internet

Holap!

A causa de cosetes que sembla que es faran a la eXO, s’ha tornat a despertar la meva curiositat per https://dn42.eu. Escric això com a referència futura i per si algú s’anima a jugar-hi amb mi :-).

dn42 és una espècie d’internet on hi ha “un únic Regional Internet Registry (RIR)”, representat per un repositori en git.
Els RIRs (com el RIPE NCC, del que som membres) són els que porten a cada regió la part d’assignació dels recursos d’internet (adreces IP, números de sistema autònom (ASN), etc.). Al món real això està ple de burocràcia i per això n’hi ha 5 per diferents regions físiques. A dn42, també hi ha un procés i una revisió externa, però bàsicament és crear un Merge Request auto assignant-nos els recursos que necessitem, en particular ens convertim en un AS (sistema autònom).

Un cop hem fet això, podem demanar “fer peering” amb altres AS per tal d’accedir a la xarxa dn42, i que la xarxa accedeixi al nostre trocet de dn42!

I aquí ve la part divertida:
podem fer anar els protocols base d’internet sense tenir por a trencar internet, així que es pot experimentar amb “BGP, RPKI, multihoming”, etc. d’una manera força segura.

Per aquesta part final m’agradaria posar un parell de màquines a diversos llocs, un d’ells com a màquina virtual (no cal em IPv4 pública, però sí IPv6) a infra eXO, i si algú te infra on pugui oferir maquinetes virtuals (amb IPv6 idealment, IPv4 sortint encara que no sigui públic pot ser útil, idealment hauria d’haver un parell de ports TCP entrants que arribin a aquesta màquina), també seria molt interessant :-).

Algú s’anima? :slight_smile: Quan m’acabi de re-mirar la documentació obriré el Merge Request registrant la eXO com a entitat (crec que no hi ha d’haver cap problema, tenint en compte que no te cap efecte legal).

Hola,

Per a mi era una cosa pendent. Millor mirar-ho amb tu i amb més persones que no sol. Em comprometo a 1h a la setmana.

Salut,
Pedro