Facturació electrònica minimalista

Hola!

Em resona això que havia dit @evilham sobre la factura electrònica per 2024 eXOtemp-p18 Eina de gestió administrativa - #2 per evilham , i per una banda, és una necessitat per eXO a partir del 2024 que no compleix el software que actualment fem servir (dolibarr)

I ara m’he adonat que a mi també m’afecta (i probablement a @chris )

En el meu cas, les factures són una plantilla de latex generat amb shell posix, que ho converteix a pandoc; tinc una versió anterior publicada perquè us feu una idea, però lo nou de passar de yaml i fer-ho en “env” no ho tinc publicat (ni he tingut temps; ni a ningú més li ha interessat) pedrolab / invoice-boilerplate · GitLab

El tema sembla que està relacionat amb que convé utilitzar un software específic, entenc que és per generar un format de factura. M’agradaria fer-ho de forma minimalista: plantilles (shell en el meu cas), curl, etc. Si es pogués fer via web, scrapping de la web, o automatitzar la interacció

Aquesta llei busca , l’unificació de formats, té bona pinta

Algú té més informació?

Por lo tanto, se estima que en primavera de 2024 las empresas con más de 8 millones de facturación tendrán ya que emitir facturas electrónicas, pero no será hasta primavera de 2025 cuando esta obligación se extienda a todos los negocios, independientemente de su tamaño y facturación.

per cert, tant jo com la eXO tindríem segur, fins 2025 per fer-ho

Contar con un registro de eventos que recoja automáticamente todas las interacciones con dicho sistema informático, las operaciones realizadas con él y los sucesos producidos durante su uso, como el arranque y parada del sistema informático

fort això!! Requisitos de las facturas electrónicas: ¿Cuáles son?

En fi, se m’acut que per A o per B hi hauria alguna forma de fer anar el programa de facturación de la AEAT o un software certificado de forma programàtica en modo plantilla (variables i planxat de la cosa)

Salut,
Pedro

Segurament no. No fan mai els programes amb aquesta visió.

A https://facturae.es tens disponible (quan no està en manteniment, com ara mateix) la documentació del format XML, si t’ho muntes de manera que adjuntes l’XML, tindràs una factura electrònica vàlida.

Hi ha per exemple la comanda pdfattach(1) de poppler-utils, que adjunta fitxers a un PDF.

Entenc que la part del sistema amb registre d’esdeveniments és més aviat per la plataforma d’enviament i administració de factures, ja no es podran enviar només per correu i au, tinc entès, sinó que la notificació de les factures es farà a través d’una plataforma que manté aquells registres.

Per la eXO: un sistema minimalista no seria útil, perquè necessitem factures recurrents, automatitzar tot el que es pugui, si pot ser integrar-ho amb la plataforma del govern, millor, etc. Ara mateix la cosa pinta negra.

Un altre cosa en la línia El "Gran Hermano" de Hacienda será con códigos QR: así se vigilará a las empresas a través de las facturas