Presentant eXOfàsia

eXOfàsia és la publicació periòdica de l’eXO. En explicar més regularment el dia a dia de l’associació, té per objectiu millorar la comunicació per tal d’enfortir relacions amb les persones sòcies actuals i potencialment atreure’n de noves.

Afegint notícies per la propera publicació

Si teniu alguna novetat rellevant per l’eXO, projectes relacionats o el nostre àmbit general d’actuació, podeu escriure un missatge a la sala de Matrix #eXOfasia:matrix.guifi.net.
Aquest missatge haurà de mencionar @eXOfasia, el bot que ajuda a tenir presents els missatges, ordenar-los i, finalment, generar la publicació final.
Podeu editar el vostre missatge amb Markdown, això determinarà l’aspecte visual que tingui en la publicació final.

Qualsevol persona pot contribuir-hi, només cal que hi escriviu un missatge breu, en entrar a la sala veureu exemples.

Canviar el nom associat a la publicació El bot agafarà el vostre nom a la sala de Matrix, que es pot configurar escrivint-hi:
/myroomnick ElMeuNouNick
Per què Matrix? Essent plenament conscients de l'esforç que comporta un projecte d'aquest estil, hem avaluat diverses opcions i aquesta ens va encaixar plenament per la seva flexibilitat i facilitat d'ús. Si no hagués sigut per aquesta implementació, segurament no haguéssim tirat endavant aquesta idea encara.

Si no feu servir Matrix i voleu afegir alguna notícia, si us plau contacteu-nos per privat amb tots els detalls i us fem de pont!

Equip editor

Hi ha persones que voluntàriament ajuden a assignar les categories i revisar que no es publiqui res indegut. Això funciona a través d’una sala especial de Matrix, i principalment a la sala #eXOfasia:matrix.guifi.net mateixa, on marquem els missatges amb emoticones, que tenen un significat especial.

Actualment l’equip editor són:

També podeu contribuir fent part de l’equip editor!

Implementació

Perquè sigui un esforç plausible, ens hem inspirat per This Week In Gnome/TWIG i This Week In Matrix/TWIM, que fan servir hebbot, un bot de Matrix que ajuda a gestionar aquest tipus de publicacions de manera àgil i sense donar gaire feina.

La configuració que fem servir per hebbot es troba en un repositori públic, al que podeu contribuir, per exemple afegint els vostres projectes relacionats amb l’eXO.

ActivityPub

Hem intentat fer servir el plugin d’ActivityPub per tal de portar aquest contingut al fediverse, però encara no ha estat possible a causa de problemes en el programari.

1 'M'agrada'